Bliv hjælper

Bliv hjælper på Fenris

Vil du være til at lave et af Danmarks største spejderløb? 

300 spejdere i 60 patruljer ser frem til at komme på løb i efteråret. Vi har brug for dig, til at give dem en fantastisk oplevelse. 

Du vælger selv, om du vil deltage hele weekenden eller blot er med en dag eller nogle timer.

Er I en større seniorklan eller en lederflok der vil forberede og efterfølgende stå på jeres egen post, er I velkomne til at kontakte os og høre nærmere. Vi har lavet denne vejledning til postansvarlige, så I er bedst muligt klædt på.

Har du spørgsmål omkring at være hjælper, så kontakt os på info@fenris.info

Er der bestemte funktioner eller serviceopgaver du gerne vil løse, så kontakt os også gerne på mailen.

Løbet - forløbet

Spejderne begynder på løbet lørdag eftermiddag, men allerede fredag aften starter forberedelserne i den hytte/skole, vi har base på.

Den første del af løbet er en kæmpe multipost der foregår ved/nær basen. Anden del af løbet er et linje-/cirkelløb med 6 poster. Hver post skal kunne betjene mindst 10 patruljer samtidigt.

Når patruljerne ankommer til basen undervejs på cirkelløbet, er der aftensmad til spejderne. Derefter fortsætter de på linje-/cirkelløbet. Det slutter kl. 01.59

Kl. 03.00 stiller vi urene tilbage til kl. 02.00. Dvs. du har 1 time mere at sove i - eller du når 1 time tidligere hjem, end du ellers ville.

Søndag morgen er der fælles morgenmad, efterfulgt at præmie-overrækkelse og afslutning. Vi forsøger at pakke sammen og gøre rent i løbet af morgenen, så det kun er de sidste få ting der skal klares efter spejderne er taget af sted. Vi plejer at være færdige senest 1 time efter afslutningen.

Mad og overnatning for hjælpere

Vi har erfaret, at rigtig mange værdsætter muligheden for indendørs overnatning, adgang til rigtige toiletter, ly og varme samt noget godt at spise undervejs.

For ikke at skulle hæve deltagergebyret for spejderne voldsomt, har vi valgt at alle hjælpere betaler 65 kr., så der fortsat er råd til at fastholde et fornuftigt serviceniveau overfor hjælpere.

De 65 kr. er fast, uanset om du er med nogle få timer eller hele weekenden, så vi håber at du vil deltage så meget som muligt. Betalingen bliver ikke refunderet ved afbud uanset grund, da betaling er bindende.

Registrering og betaling som hjælper sker i vores online tilmelding. Når vi åbner for hjælperregisterering finder du linket her.

Herunder kan du se forløbet for hele Fenris-weekenden. Det er ikke et krav, at du som postmandskab er med til det hele, men et tilbud, som vi håber du vil benytte dig af. En fra posten skal dog være til stede lørdag formiddag.

Weekend med Fenris: 

(Programmet er vejledende, de faktiske tidspunkter fremgår af hjælper-appen)


Fredag aften: 

Kl. 20.00 Skolen er åben. Aftenhygge for postmandskab samt mulighed for at arbejde lidt og overnatning indendørs.

Chips og kage (Se tidspunkt og sted i hjælper-appen).


Lørdag formiddag:

Morgenmad for postmandskab, hjælpere mv. (Se tidspunkt og sted i hjælper-appen).

Mulighed for at forberede/sætte post op og gøre klar.

Briefing for postmandskab.


Lørdag frokost:

Frokost og info for postmandskab, hjælpere mv. på basen (Se tidspunkt og sted i hjælper-appen).


Lørdag eftermiddag:  

Mulighed for at gøre det sidste på cirkelløbs-posterne klar 

Cirkelløbet er i gang - posterne på cirkelløbet er åbne.


Lørdag aften og nat:

Aftensmad til postmandskab og hjælpere mv. (Se tidspunkt og sted i hjælper-appen)

Cirkeløbet er fortsat i gang

Natmad til spejdere, postmandskab og hjælpere mv. (Se tidspunkt og sted i hjælper-appen)

Indendørs overnatning for postmandskab og hjælpere mv.


Søndag morgen:

Morgenmad for spejdere, postmandskab og hjælpere mv. (Se tidspunkt og sted i hjælper-appen)


Søndag formiddag:

Nedbrydning af overnatning og præmieoverrækkelse.

VEJLEDNING TIL HJÆLPERE

Kære hjælper

Tak fordi du vil lege med os - og de cirka 300 spejdere der kommer på Fenris. Herunder er information der kan være med til at gøre Fenris til en god oplevelse for alle.

Fredag er skolen åben fra kl. 20.00

Respekter venligst dette, i forhold til de øvrige fritidsbrugere.


Ankomst og parkering

Gå ind i vores app og vælg hjælper-parkering. Så bliver du ledt til parkeringspladsen ved skolen,  hvor du kan parkere ubegrænset. 


Hjælper-indgang

Indgang sker som vist i vores app. Bemærk at indgangen vil være låst søndag morgen og formiddag, for at undgå at forældre og spejdere bruger indgangen som genvej til overnatningspladsen. Søndag morgen og formiddag vil indgang til skolen være via overnatningspladsen.


Ankomst (hjælper-tjek-in)

Uanset om du ankommer fredag eller lørdag, så henvend dig ved ankomst i Receptionen - så du kan få at vide hvor du skal overnatte og 117 andre ting. 

Af flere årsager vil vi gerne have, at du tjekker ind i appen, når du ankommer. Dermed har vi en liste over de personer, der er på skolen, og vi ved, om nogen har har fået forfald. Det betyder også, at vi får mulighed for at give den bedste service til jer. Så er vi nemlig sikre på at der bliver lavet kaffe og kage nok.Hjælperlounge

Før og under løbet vil der være en hjælper lounge. Her er det muligt at få en kop kaffe og en hyggelig stund sammen med andre hjælpere, eller forberede og evaluere posten. Afhængig af hvor vi har base, kan det fredag aften være okay at få en øl/et glas rødvin, men fra fredag kl. 23.00 og resten af weekenden er løbet alkoholfrit. I hjælper-appen kan du se, om det er tilladt i år.


Køkkenet

Vi har et godt køkkenteam, som gerne vil gøre weekenden for dig så god som muligt. Det er dem der har styr på mad og kaffe mv. - så mangler du noget, så kig ind. Husk dog at køkkenet er en arbejdsplads, så tingene kan gå rigtig stærkt.

Aftensmaden lørdag bliver bragt ud på posten af køkkenholdet, så du skal kun huske at få termokanden fyldt op inden du tager på post.


Materialer til posterne

Vi sørger for alle materialer til posterne med mindre der er lavet andre aftaler. Det betyder selvfølgelig også, at det udleverede materiel skal returneres rengjort og pænt pakket sammen, så vi kan bruge det igen på næste års løb.

Vi bruger gymnastiksalen til materieldepot, så der materiellet placeret postvis. Udlevering sker efter aftale med Kåre. Noget materiel kan være opbevaret andre steder.

Husk at kontrollere at I har alle materialer inden løbet starter.

Kvalitet

Det er (selvføgelig) vigtigt for os at spejderne får et godt løb. Vi har lavet denne vejledning til postansvarlige, så I er bedst muligt klædt på.

 

Hjælper-app

Du finder vores app til hjælpere både i Google Play Store og App Store.

For at bruge appen skal du logge ind. For at vi ikke skal bøvle med brugernavne og adgangskoder, er det så snedigt at bruger-validering sker af Google, Microsoft Dropbox m.fl. 

Når du åbner appen vælger du den udbyder du har din mailadresse ved (mailadressen er den du har oplyst ved tilmelding) og så logger du ind.

Pakkeliste for hjælpere

Er i hjælper-appen under Info og FAQ.

Bemærk